Tour de France skal tre dage til Andorra i 2016

Cykelrytterne i Tour de France plejer kun lige at være kort tid i fyrstedømmet Andorra, når arrangørerne lægger målstregen på en bjergtop i Pyrenæerne.

I 2016 får Andorra imidlertid meget mere, når fyrstedømmet skal lægge asfalt og hoteller til en etapeafslutning, en hviledag og en efterfølgende etapestart.

Det oplyser Tour de France-arrangøren ASO's direktør Christian Prudhomme torsdag sammen med Andorras minister for turisme Francesc Camp.

Aftalen mellem de to parter blev skrevet under torsdag, fremgår det af Tour-arrangørens hjemmeside.

ASO giver ingen detaljer om etaperne, men rytterne kan utvivlsomt forvente hårde arbejdsdage i sadlen på etaperne omkring Andorra, fordi det lille fyrstedømme ligger omgivet af bjerge i Pyrenæerne.

Det er femte gang, at Tour de France kommer til Andorra. Senest var i 2009, hvor franskmanden Brice Feulli vandt etapen til Andorra-Arcalis.

Mens dette års Tour de France bliver indledt i den hollandske by Utrecht, begynder 2016-udgaven af verdens største cykelløb i Frankrig omkring tidevandsøen Le Mont-Saint-Michel.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip