Tour-fakta: Så meget ravage skabte brostenene i 2010

Mange af Tour de France-rytterne har frygtet onsdagens 5. etape, hvor feltet oprindeligt skulle krydse 15,4 kilometer pavéer med de frygtede brosten.

Regnvejr har onsdag middag fået Tourens løbsjury til at afkorte ruten med 2,4 kilometer på de brostensbelagte veje.

Tour-rytterne var senest på "eventyr" på de farlige brosten i 2010, hvilket skabte stor tumult med styrt og punkteringer. Dengang var der - modsat onsdag - solskinsvejr.

Se her, hvad der skete på 3. etape i 2010, hvor der lige som onsdag var indlagt 13 kilometer på brosten:

* Frank Schleck styrtede og brækkede kravebenet på et brostensstykke. Den daværende Team Saxo Bank-rytter måtte udgå som følge af sit uheld.

* Sylvain Chavanel (Quickstep) måtte afgive den gule førertrøje efter et tidstab på grund af et styrt og to punkteringer.

* Flere klassementsfavoritter som Alberto Contador (dengang Astana) og Lance Armstrong (Radioshack) havde problemer på etapen. Contador styrtede, mens Armstrongs forhjul gik i stykker. Amerikaneren måtte vente på et nyt og tabte to minutter.

Den norske sprinter Thor Hushovd (Cervelo) vandt etapen, mens Fabian Cancellara (dengang Team Saxo Bank) kørte sig i den gule førertrøje. Cancellara, der senere er skiftet til Trek, er favorit til at vinde onsdagens etape.

/ritzau/

 

Dagens Gossip