Tour-legende: Froomes afløser er min favorit

Alle taler om Vincenzo Nibali som den største favorit til Tour de France-sejren, men en af de største franske Tour-legender Raymond Poulidor har udset sig en anden.

Franskmanden, som otte gange har stået på podiet i Touren, mener, at Chris Froomes afløser på Sky, Richie Porte, er oplagt favorit.

- Vi må ikke glemme Richie Porte, som leverede et kæmpe stykke arbejde for Bradley Wiggins, da briten vandt for to år siden, og igen sidste år, da Chris Froome vandt.

- Nu er han så kaptajn på det hold, som har vundet løbet to gange i træk. Han oplever for første gang i løbet at være beskyttet af hele holdet, og han vil være stærk i bjergene, siger Poulidor til Ritzau.

Det er ikke gået den 78-årige franskmands næse forbi, at Porte har haft et mildt sagt elendigt forår med sygdom og dårlige resultater.

- Han har haft problemer i foråret, men det ser ud til at være fortid, og han ligger godt i klassementet.

- Han kom godt igennem pavéerne og de første hårde etaper her. Han har, mener jeg, genfundet sit gode helbred og sin form, siger Poulidor.

- Men han er ikke den eneste favorit, for Contador er stærkere end sidste år, og Nibali har vist styrke i år, specielt på brostensetapen.

Skys boss, David Brailsford, smiler anerkendende, da han bliver præsenteret for Poulidors analyse.

- Det vil vi gerne være enige i. Vi er ikke her for at køre for top-10. Vi er her for at gøre vores bedste, og vores bedste er at vinde. Så må vi se, om det går, siger David Brailsford.

- Men lige nu er Nibali manden, der skal besejres, som jeg ser det. Contador har været på højt niveau hele sæsonen, og han var favorit til sejren på forhånd, og derefter følger en gruppe af ryttere, som alle kan vinde.

Richie Porte blev kaptajn hos Sky, efter at Chris Froome styrtede flere gange og måtte udgå på brostensetapen onsdag.

Før søndagens etape ligger Porte på tredjepladsen i den samlede stilling.

/ritzau/

 

Dagens Gossip