Tour-vinder kører stærkt igen

22/02/2014

Sidste år indledte cykelrytteren Chris Froome sæsonen med at vinde Tour of Oman. Efter en stærk opvisning lørdag, er han på kurs mod at gentage triumfen i 2014.

Sidste års Tour de France-vinder var stærkest på den 147 kilometer lange kuperede etape, som sluttede på "Green Mountain" i Jabal Al Akhdar.

Han nåede målstregen foran amerikaneren Tejan van Garderen (BMC) og sin tidligere holdkammerat Rigoberto Uran (Quickstep). De to formåede at holde fast, da Froome angreb med halvanden kilometer til målstregen på den 10 kilometer lange stigning.

Tinkoff-Saxo med danskerne Michael Mørkøv, Matti Breschel og Christopher Juul-Jensen tog ellers teten ved foden af bjerget for at arbejde for tjekken Roman Kreuziger, men Kreuziger løb tør for kræfter, da Froome angreb. Han tabte omtrent et minut.

Chris Froome fører også løbet samlet foran Rigoberto Uran og Tejay van Garderen. Andre klatrestærke ryttere som Joaquim Rodriguez (Katusha) og Robert Gesink (Belkin) er nummer fire og fem.

Etapeløbet slutter med en sprinteretape søndag.