Træner: Alle er rørte over Jørgensens ødelagte VM-drøm

Singletræner Kenneth Jonassen var næsten lige så rørt som Jan Ø. Jørgensen torsdag aften, efter den danske badmintonstjerne var blevet sendt ud af VM-turneringen på grund af en skade.

- Alle os, der er tæt på Jan, er rørte lige nu. Det var drømmen, der brast lige der. Et stort slag i maven, siger Jonassen.

Han så det danske single-es komme flyvende fra start mod Chou Tien Chen med en føring på 2-0. Og så kom skaden i knæet.

- Jan siger med det samme, at han mærkede et klik. Det kan være mange ting, og vi håbede på, det var lidt stivhed eller nerver. Men Jan kunne ikke slippe det.

- Han ville give det en chance. Vi fik lægen ind i pausen og en fysioterapeut ind efter første sæt, men han kan ikke bevæge sig og er bange. Det føles slet ikke rigtigt, fortæller Jonassen.

Og så var det slut. Exit i 1/8-finalen.

Mere end et års benhårdt arbejde og målrettet planlægning frem mod VM ødelagt på én bold. Et vrid.

Elitesport, når det gør mest ondt.

Måske kunne Jan Ø. Jørgensen være blevet hjulpet, hvis det i badminton havde været tilladt med en medicinsk timeout.

- Vi tapede ham op, men vi får ikke tid til at behandle.

- Det er umuligt at sige med sikkerhed, men måske havde det hjulpet, hvis vi havde kunnet køle det ned med is, men man må ikke tage en sådan pause i badminton, siger Team Danmark-fysioterapeut Michael Ries Dünweber, som tilså Jørgensen undervejs.

Han vurderede, at det ikke kunne forværre skaden at spille videre. En skanning fredag skal vise, hvor alvorlig skaden er.

- Det var et riv, som medførte en irritativ tilstand og gjorde, at Jan ikke kunne bevæge sig ordentligt. Mit bud er, at han skal have en pause på tre til seks uger, siger fysioterapeuten.

Kenneth Jonassen skulle efter den ærgerlige exit omstille sig til en snak med Viktor Axelsen, der fredag møder samme Chou Tien Chen i det, der ligner et åbent opgør om en plads i semifinalen.

Men først skulle han have rystet skuffelsen af sig.

- Jan har haft uhyre få skavanker det sidste år. Han var spillemæssigt, mentalt og fysisk ovenpå.

- Og var han nået i semifinalen og havde fået opfyldt målsætningen om en medalje, havde han fået frigivet en masse energi og fået en gratis chance mod Lee Chong Wei, som han har presset to af de seneste fire gange.

- Jeg skal også lige ryste det her af mig.

- Den bedste måde er at tage hjem og snakke taktik med Viktor Axelsen før hans kamp i morgen, siger Kenneth Jonassen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip