Træner forgreb sig på børn: Nu skal han halvandet år i fængsel

admin

|

07/07/2014

Dagens topnyheder

En 54-årig mand fra Nordsjælland skal et år og tre måneder i fængsel for at have krænket drenge seksuelt.

Det har Retten i Helsingør afgjort mandag. Overgrebene er begået mod drenge, som han har været træner for i en sportsklub.

Allerede i efteråret blev manden kendt skyldig i flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse og anden kønslig omgang end samleje.

Inden straffen kunne fastsættes, blev manden mentalundersøgt, for at det kunne blive afgjort, om han skulle i sexologisk behandling. Det var han hverken egnet til eller motiveret for, oplyser anklager Christina Schønsted, der erklærer sig tilfreds med dommen.

- Jeg havde påstået halvandet år, han fik et år og tre måneder, og den blev gjort ubetinget. Så det er helt fint, siger hun.

Anklageskriftet omfattede overgreb på syv drenge, hvoraf træneren blev kendt skyldig i fem forhold og delvis skyldig i et. Et forhold blev han frikendt for.

Overgrebene er foregået i forbindelse med træning i en nordsjællandsk sportshal og under stævner forskellige steder.

I et tilfælde fandt retten det bevist, at træneren har haft fingrene nede i bukserne på en dreng og befølt hans penis.

I flere andre tilfælde blev han fundet skyldig i at beføle drenge uden på bukserne eller i at have krænket deres blufærdighed ved at løfte op i penis, mens han kiggede på den under påskud af at undersøge, om drengene var blevet bidt af flåter.

Den yngste dreng var otte år, mens den ældste var 13 år, da overgrebene stod på. Over for en af drengene stod overgrebene på i to år.

Manden har under sagen nægtet sig skyldig. Han har udbedt sig betænkningstid for at overveje, om han vil anke dommen.

/ritzau/