Træner-gigant: For mange farvede spillere i Italien

Han siger selv, at han er fejlciteret, men den tidligere - meget succesrige - italienske fodboldtræner Arrigo Sacchi er kommet i vælten for racistiske udtalelser i den italienske sportsavis La Gazzetta dello Sport.

I avisen kritiserer Arrigo Sacchi ungdomssystemet i italiensk fodbold, hvor han mener, at der er for mange udlændinge og for mange sorte spillere.

Det sagde han, ifølge La Gazzetta dello Sport, ved en prisoverrækkelse i Montecatini Terme i Toscana tirsdag aften.

- Italien har ingen stolthed, for vi har for mange udenlandske spillere i U20-rækkerne. I vores ungdomsfodbold er der for mange sorte spillere, siger han ifølge avisen.

Selv mener han sig dog fejlciteret, selv om han stadig holder fast i, at han har set for mange farvede spillere ved en ungdomsturnering i Viareggio.

- Se på Viareggio-turneringen. Jeg vil sige, at der er for mange farvede spillere, også på U20-niveau, fortsætter han.

Da han bliver bedt om at uddybe sine kommentarer, slår Arrigo Sacchi fast, at han er blevet fejlciteret.

- Mener I, at jeg er racist. Det eneste jeg sagde var, at jeg havde set en kamp med et hold, der havde fire farvede spillere.

- Min historie taler for sig selv. Jeg har altid trænet hold med fantastiske spillere fra alle racer, og jeg har købt en del til både Milan og Real Madrid.

- Det eneste jeg ville var at understrege, at vi taber vores stolthed og identitet, siger han videre.

Arrigo Sacchi vandt Europa Cuppen med Milan i 1989 og 1990, og han førte Italien til VM-finalen i 1994, hvor holdet tabte til Brasilien.

Flere personer i fodboldverdenen, blandt dem italieneren Mario Balotellis agent Carmine Raiola, har allerede fordømt Arrigo Sacchis udtalelser.

- Der er for mange dumme mennesker med indflydelse i italiensk fodbold. Jeg skammer mig over at være italiener, når jeg hører Sacchis udtalelser, skriver agenten på twitter.

Raiola har i øvrigt også svenskeren Zlatan Ibrahimovic blandt sine kunder.

/ritzau/

.

Dagens Gossip