Træner skal et år og tre måneder i fængsel for overgreb på drenge

Skrevet af admin

15/01/2015

Dagens topnyheder

En stribe krænkelser mod drenge, som han var træner for, sender nu en 54-årig mand et år og tre måneder bag tremmer.

Det har Østre Landsret afgjort torsdag, og dermed stadfæster landsretten den straf, som Retten i Helsingør nåede frem til i sommer.

Allerede i efteråret 2013 blev manden af Retten i Helsingør kendt skyldig i flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse og anden kønslig omgang end samleje.

Inden straffen kunne fastsættes, blev manden mentalundersøgt, for at det kunne blive afgjort, om han skulle i sexologisk behandling. Det var han hverken egnet til eller motiveret for, oplyste anklager Christina Schønsted tidligere til Ritzau.

Anklageskriftet omfattede overgreb på syv drenge. I byretten blev han frifundet i et af forholdene, men i landsretten blev han dømt i alle forhold.

Overgrebene foregik i forbindelse med træning i en nordsjællandsk sportshal og under stævner forskellige steder.

I et tilfælde fandt retten det bevist, at træneren har haft fingrene nede i bukserne på en dreng og befølt hans penis.

I flere andre tilfælde blev han fundet skyldig i at beføle drenge uden på bukserne eller i at have krænket deres blufærdighed ved at løfte op i penis, mens han kiggede på den under påskud af at undersøge, om drengene var blevet bidt af flåter.

Den yngste dreng var otte år, mens den ældste var 13 år, da overgrebene stod på. Over for en af drengene stod overgrebene på i to år.

- Det er en grim sag, som har berørt mange drenge og deres familier. Det har været nogle hårde dage i retten, men nu er det heldigvis slut, siger sagens anklager, Kristian Braad, til Ritzau.

/ritzau/