Trænerbøvl endelig løst for VM-favorit i Ballerup

Først var det en lårskade, som ødelagde VM-forberedelserne for Lee Chong Wei, guldfavoritten i mændenes herresingle ved VM i badminton, der spilles i næste uge.

Den er nogenlunde helet.

Men de seneste uger har ballade mellem Lee Chong Weis træner Rashid Sidek og Malaysias badmintonforbund truet hans koncentration.

På grund af sin skade var Lee Chong Wei ikke med ved Commonwealth Games. Her missede Malaysia at vinde guld i badminton for første gang siden 1986, og det passede ikke lederne i nationens badmintonforbund.

Træner Rashid Sidek var blevet en slags syndebuk, og var blevet taget fra sin stilling. Men Malaysias sportsminister Khairy Jamaluddin har ageret forligsmand og har sørget for, at Rashid Sidek mandag rejste mod København sammen med to andre landstrænere.

- Jeg har først fået beskeden i dag. Det glæder mig, at jeg får lov til at arbejde med spillerne, sagde Rashid Sidek ifølge nyhedsbureauet Reuters inden han satte sig på flyet sent mandag.

Lee Chong Wei har døjet med en skade i låret, men en af hans øvrige trænere, Tey Seu Bock, mener, at skaden mere eller mindre er fortid.

- Når han træner, glemmer han skaden, og det er godt. Det vil jeg også have ham til i København. Hvis han begynder at tænke på skaden, kan det påvirke hans strategi i kampene og måske også sætte en skræk i ham.

- Hans genoptræning er gået fint, og jeg tror, at han er i "næsten-perfekt" form ved VM, siger Tey Seu Bock.

Danmarks bedste singlespiller Jan Ø. Jørgensen kan regne med at møde Lee Chong Wei i semifinalen, hvis de begge holder deres seedning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip