Trænerens navn betød meget for Mensahs beslutning

Håndboldlandsholdsspilleren Mads Mensah Larsen snakker ikke ret godt tysk. Når man spørger, hvor meget han kan af sproget, er svaret:

- Nur ein Bisschen!

Alligevel er han overbevist om, at han har gjort det rigtige ved at skrive kontrakt med den tyske storklub Rhein-Neckar Löwen.

For alt andet omkring klubben stemmer overens med hans forventninger og krav, ikke mindst træneren.

Til sommer overtager Nikolaj Jacobsen tøjlerne i Mannheim-klubben, og samme Jacobsen er i denne sæson træner for den talentfulde bagspiller i Aalborg.

- At Nikolaj bliver træner, er jeg meget tryg ved, fordi jeg også er meget tryg ved at have ham i Aalborg, så selvfølgelig har det også spillet ind i mit valg.

- At han kender mig, betyder at han ved, hvad jeg står for. Det betyder formentlig også, at han giver mig lidt længere snor, end man normalt vil få, hvis ikke lige det går, som man gerne vil have, når man starter op i en ny liga. Det tror jeg er optimalt for mig, siger Mads Mensah Larsen.

Selv om konkurrencen om pladserne er langt hårdere i den tyske klub end i Aalborg, så forventer den 22-årige landsholdsspiller at få spilletid i Rhein-Neckar Löwen, der for tiden ligger nummer tre i Bundesligaen.

- Jeg går da ikke ud fra, at de har skrevet kontrakt med mig for at lade mig sidde på bænken. Når en klub selv henvender sig, så må det være fordi de er interesseret i, at jeg skal spille, siger han.

Mads Mensah Larsen er med i den landsholdstrup, der på søndag åbner EM med et opgør mod Makedonien.

Det har dog ikke hastet specielt meget med at få aftalen med tyskerne på plads og offentliggjort.

- Jeg har haft rimeligt med ro i maven over det, så det har ikke påvirket mine forberedelser op til EM, siger han.

Kontrakten med Rhein-Neckar Löwen gælder frem til sommeren 2017.

/ritzau/

 

Dagens Gossip