Trængt flyselskab får endnu et kredithug

Det australske luftfartsselskab Qantas får endnu sværere ved at låne penge, og det bliver til endnu højere renter end hidtil, efter at kreditvurderingsfirmaet Moody's onsdag har sat sin bedømmelse af selskabet ned til "junk"-status.

På jævnt dansk betyder det, at Moody's anser det for risikabelt at yde lån til Qantas, der især er under pres fra lavprisselskaber i Australien.

Qantas chokerede for nylig sine aktionærer med et langt større end forventet underskud. Selskabet har iværksat en spareplan med fyringer samt lønnedgang for de ansatte - inklusiv ledelsen og bestyrelsen - for at vende den negative udvikling.

Meddelelsen fra Moody's kommer få uger efter, at Standard & Poor's - et andet stort kreditvurderingsfirma - ligeledes sænkede sin vurdering af Qantas til "junk".

Moody's begrunder blandt andet sin beslutning med, at kerneforretningen for Qantas - indenrigsflyvninger - er "markant forværret" på grund af "aggressiv" konkurrence fra rivalen Virgin Australia.

Det næste halvårsregnskab fra Qantas ventes at vise et underskud på 300 millioner dollar eller knap 1,5 milliarder kroner.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip