Trængte familier risikerer at få nej til julehjælp

Et rekordantal danskere har i år søgt om julehjælp, og det betyder samtidig, at mange risikerer at gå forgæves.

Sådan lyder det fra hjælpeorganisationen Dansk Folkehjælp, der forventer at modtage mere end 13.000 henvendelser i år. Organisationen forventer at godkende mellem 7000 og 8000 ansøgninger.

- Det er ikke overraskende, at vi igen i år ser flere ansøgere til julehjælp. Flere analyser viser, at gruppen af socialt udsatte danskere på overførselsindkomster vokser, og derfor er der også flere, som har brug for en håndsrækning her i julen, siger generalsekretær Klaus Nørlem.

Sidste år indsamlede Dansk Folkehjælp syv millioner kroner i løbet af december, og beløbet rakte til cirka 5000 fattige familier. I år håber hjælpeorganisationen på, at man vil samle knap 12 millioner kroner sammen. Ansøgningen for julehjælp i Dansk Folkehjælp udløber i dag, 1. december.

Hos en anden hjælpeorganisation, Frelsens Hær, forventer man også at skulle uddele julehjælp til et rekordantal familier. Det sker, selv om antallet af ansøgninger ser ud til at lande på mellem 11.000 og 12.000, hvilket er et lille fald i forhold til sidste år.

Organisationen venter nemlig at samle penge nok ind til at give julehjælp til over 8000 familier, og det svarer til rekordniveauet fra sidste år.

Ifølge Frelsens Hær er antallet af familier, der modtager julehjælp fordoblet siden årtusindskiftet. Fra 3906 familier i 2000 til over 8000 i 2014.

Allerede for 14 dage siden lød meldingen fra Dansk Røde Kors, at man for tredje år i træk oplever en stigning i antallet af danske familier, der har brug for julehjælp.

Hjælpeorganisationen uddeler 6500 pakker med julehjælp, som i december skal deles ud til børnefamilier landet over. Det er 1000 flere børnefamilier end sidste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip