Træningslejr tvinger Hobro-spillere til sygeeksamen

Hos 11 af superligaklubberne rejser trupperne med den største selvfølgelighed på lang træningslejr i opstarten til forårssæsonen.

Men hos oprykkeren Hobro forholder det sig anderledes. I modsætning til de 11 andre fuldtidsprofessionelle klubber skal langt de fleste spillere i Hobro have fri fra arbejde og uddannelse for at kunne tage på træningslejr.

- Det plejer at være rigtig problematisk i og med, at nogen skal på arbejde og andre skal i skole. Det er en kæmpe udfordring hvert år.

- Heldigvis ved vi det i god tid, så spillerne kan ønske fri fra arbejde. Det er sværere med dem, der studerer. Timer og eksamener tager ikke hensyn til vores træningslejr, så nogle må tage en sygeeksamen for at komme med, siger Hobro-træner, Jonas Dal.

Hobro-truppen rejser 30. januar til Belek i Tyrkiet, hvor den skal opholde sig i 10 dage. Det er den længste træningslejr, klubbens spillere har været på.

- Tidligere har vi kun været af sted i en uge, og så plejede det at være i uge syv, når folk har fri fra skole, fortæller Jonas Dal.

Hobro har blandt andet arrangeret træningskampe mod ungarske Ferencvaros og MFK Kosice fra Slovakiet.

Truppen kommer hjem fra træningslejr 8. februar. 14 dage senere indleder holdet forårssæsonen på udebane mod Sønderjyske.

Inden de 16 sidste runder ligger Hobro på syvendepladsen med seks point til nedrykningsstregen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip