Træt dansk Vuelta-debutant: Jeg har gjort det godt

Det danske cykeltalent Michael Valgren er 18 etaper inde i sit første store etapeløb som professionel, og selv om det ikke er blevet til topplaceringer på enkelte etaper i Vuelta a Espana, kan det hele slutte i triumf for danskeren, når sidste etape er overstået på søndag.

Sammen med holdkammeraterne på Tinkoff-Saxo er Valgren nemlig i gang med at forsvare den røde førertrøje for Alberto Contador, og hvis det lykkes, kan danskeren se frem til hyldest i målområdet i Santiago de Compostela på søndag.

- Jeg har gennem mange år lagt al min energi i cykling, så følelsesmæssigt er det en stor oplevelse pludselig at sætte tempo forrest i feltet, mens Alberto fører Vueltaen, siger Michael Valgren i en pressemeddelelse fra Tinkoff-Saxo.

Den 22-årige nordjyde har haft en imponerende debutsæson som professionel med en titel som dansk landevejsmester og en samlet sejr i Post Danmark Rundt.

Men det er alligevel noget helt andet at deltage i et af de store etapeløb, siger han.

- Det har virkelig været hårdt med mange stigninger og ekstrem varme, hvilket ikke er min kop te som skandinavisk rytter, forklarer Valgren.

- Før starten besluttede jeg at bevise over for holdet og mig selv, at det var den rigtige beslutning at sende mig til Vueltaen. Indtil nu synes jeg, jeg har gjort et godt stykke arbejde.

- Jeg føler mig ikke stærkere lige nu, fordi jeg er ret træt, men jeg tror, at jeg vil udvikle mig meget som rytter, når jeg er kommet mig efter løbet - både med hensyn til styrke og erfaring, lyder det fra Michael Valgren.

Før 18. etape var han placeret som nummer 134 ud af de i alt 169 ryttere, der stadig i med i løbet. Han er lidt over tre timer efter førende Contador.

/ritzau/

 

Dagens Gossip