Trafikaftale om broer i Frederikssund og Aalborg på vej

23/06/2014 14:19

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Folketingets trafikordførere forhandler i øjeblikket om en trafikaftale, der blandt andet skal fastlægge linjeføringen af en vejbro over Limfjorden via øen Egholm.

Desuden skal bilisterne i Frederikssund have en bro over Roskilde Fjord som alternativ til Kronprins Frederiks Bro.

Transportminister Magnus Heunicke (S) skal sammen med ordførerne, der omfatter samtlige partier undtagen Enhedslisten, fordele 2,5 milliarder kroner i en grøn trafikaftale. Reelt er der dog kun tale om halvanden milliard, da én milliard kroner allerede er afsat.

Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, glæder sig til at få broen i Frederikssund.

- Vi er enige om at fordele de sidste penge til fjordforbindelsen i Frederikssund, så vi kan få projektet sat i gang. Det er godt 250 millioner kroner. Den samlede statslige investering er i alt 600 millioner kroner, og så bliver broen brugerfinansieret, siger Kim Christiansen.

Han håber også, at trafikordførerne kan enes om linjeføringen af vejbroen over Limfjorden fra Aalborg over Egholm.

Alle de nordjyske kommuner samt regionsrådet har anbefalet en vejbro med en vestlig linjeføring over Egholm.

- Det er vigtigt, at vi får taget en beslutning om linjeføringen ved Egholm, selv om en tredje Limfjordsforbindelse, der koster knap syv milliarder kroner, ligger langt ude i fremtiden, siger Kim Christiansen.

Men på den måde kan øens beboere blive tvangseksproprieret, og undgår at sidde stavnsbundne i deres hjem.

Trafikordførerne skal desuden godkende flere mindre projekter fra "100 millioner kroner puljen", som blev oprettet i 2013.

En trafikordfører, som udbetaler sig anonymt, forklarer, at hans parti satser mere på projekter, som kan betale sig, end at fordele projekter efter regionale hensyn.

Hvis trafikordførerne ikke enes tirsdag, er der afsat tid til at forhandle torsdag 26. juni.

/ritzau/