Trafikoffer døde i patruljevogn

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) har tirsdag indledt en efterforskning af et dødsfald. En mand døde tirsdag, da han efter en trafikulykke befandt sig i en af politiets patruljevogne i Nordsjælland.

Det skriver Ekstra Bladet.

Specialkonsulent Morten Dahm-Hansen i DUP, bekræfter over for Ritzau, at han har sendt efterforskere til Nordsjællands Politi for at undersøge omstændighederne ved dødsfaldet.

- Vi har sendt efterforskere derover fra Aarhus. Vi undersøger alle sager, hvor nogen i politiets varetægt afgår ved døden. Det skal vi ifølge loven, siger han.

Ifølge Søren Bjørnestad, vagtchef hos Nordsjællands Politi, er der tale om en 74-årig mand, der klokken 11.39 var involveret i et trafikuheld på Høbjergvej i Helsinge.

Morten Dahm-Hansen fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed fortæller, at den ældre mand havde været impliceret i en soloulykke i sin bil.

Han siger til Ritzau, at manden efterfølgende var blevet tilset af ambulancefolk, der vurderede, at han ikke var kommet alvorligt til skade.

- Det var, da manden kort efter sad i politiets patruljevogn, at han afgik ved døden, siger Morten Dahm-Hansen.

Han tilføjer, at det er for tidligt at konkludere, hvad manden døde af.

- Vi er i det hele taget i en meget tidlig fase af efterforskningen, siger han.

Når Den Uafhængige Politiklagemyndighed har undersøgt samtlige omstændigheder ved dødsfaldet til bunds, sender efterforskerne en juridisk redegørelse til statsadvokaten.

Det er så statsadvokaten, der tager stilling til, om sagen skal have et retligt efterspil for nogen, herunder politiet i hvis varetægt manden døde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip