Trafikstyrelsen politianmelder taxikonceptet Uber

Trafikstyrelsen har anmeldt det amerikanske taxikoncept Uber til politiet. Det sker samme dag, som tjenesten har meldt sin ankomst til Danmark.

Det bekræfter Trafikstyrelsen over for Ritzau.

- Vi mener, at de overtræder personbefordringsloven, siger kommunikationsmedarbejder Mads Gundelund Gerlach til Ritzau.

Uber faciliterer, at private bilejere kan samle passagerer op på gaden i København og køre dem til en destination, som i forvejen er aftalt. Det hele arrangeres gennem en app.

- Når man kører taxakørsel, skal man have taxabevis og vognmandstilladelse, og det har man ikke i Ubers nuværende setup. Derfor mener vi, at det er piratkørsel, argumenterer Mads Gundelund Gerlach.

Styrelsen mener ligeledes, at tjenesten Uber Black, der tilbyder kunderne at blive hentet i luksusbiler mod en højere pris, vil bedrive limousinekørsel uden at have den nødvendige tilladelse.

Uber er ikke den første tjeneste, der tilbyder systematiseret samkørsel mellem private chauffører og passagerer i Danmark, men Trafikstyrelsen vil ikke forholde sig til, hvorfor man ikke har politianmeldt andre tjenester.

- Vores vurdering er, at Uber er bygget op om noget, der vil ende ud med at være ulovlig taxakørsel. Den tekniske overvejelse i forhold til andre tjenester vil jeg nødig komme ind på, siger Mads Gundelund Gerlach.

Spørgsmål: Men er det ikke væsentligt, at folk ved, hvor grænsen går?

- Lige meget hvad kan vi ikke sammenligne de forskellige tjenester. Vi har kigget på beskrivelsen af Uber og vurderet, at de ikke vil leve op til loven, og så har vi bedt politiet om at se på sagen, siger kommunikationsmedarbejderen.

Trafikstyrelsens politianmeldelse ser ikke ud til at være nået frem til Uber.

Den amerikanske taxiapps danske pressekontakt fortæller til Ritzau, at man endnu ikke har modtaget en politianmeldelse i sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip