Trafikulykke: Tre fodgængere dræbt af bil

Tre fodgængere blev kørt ned og dræbt onsdag eftermiddag, da de blev ramt af en bil øst for Middelfart.

De dræbte er et ægtepar fra Asperup på 73 og 72 år samt deres 46-årige søn, der boede nær ulykkesstedet, oplyser vagtchef Jesper Fält Jensen fra Fyns Politi.

Påkørslen skete lidt før klokken 17 på landevejen mellem Middelfart og Bogense ved Kustrup ud for Bogensevej 104, oplyser vagtchefen.

Ulykkesbilen blev ført af en 23-årig mand fra lokalområdet, som kørte ad Bogensevej mod vest. Da han overhalede en anden bil, kom han over i den modsatte kørebane, hvor han påkørte de tre fodgængere, der også gik mod vest. De blev alle tre dræbt på stedet.

Føreren af personbilen var ifølge politiet ædru, da ulykken skete. Han bliver rutinemæssigt sigtet for uagtsomt manddrab, selv om ikke alle omstændigheder omkring ulykken endnu er klarlagt, siger vagtchef Jesper Fält Jensen.

Bogensevej var afspærret, mens politi og ambulancefolk arbejdede på stedet. Vejen blev åbnet igen midt på aftenen. To bilinspektører har undersøgt bilen og forholdene i øvrigt.

Familie og pårørende til de dræbte blev samlet i en bygning i nærheden, hvor psykologer tog sig af dem.

Dermed har fem mennesker indtil videre mistet livet i trafikken i juledagen.

Mandag aften blev et ældre ægtepar dræbt i en alvorlig trafikulykke på Sønderjyske Motorvej nord for Kolding. Der var tale om en mand på 85 år og en kvinde på 82 år.

Manden førte bilen. Tilsyneladende holdt parret i nødsporet og foretog en U-vending på motorvejen, hvorefter en bil ramte dem.

/ritzau/

 

Dagens Gossip