Tragedien vokser: 11 lig fundet efter helikopterstyrt

Der er fundet 11 omkomne efter helikopterstyrtet i Norge, oplyser de norske redningsmyndigheder ifølge nyhedsbureauet NTB.

Helikopteren, der styrtede omkring klokken 12 fredag, havde 13 personer om bord. Der foregår fortsat en efterforskning til vands og på land efter de sidste to personer.

Samtidig har de norske myndigheder løftet sløret for de 13 personers nationalitet. Der var 11 nordmænd, en brite og en italiener om bord på helikopteren, der var på vej fra en Statoil-boreplatform i Gullfaks til Bergen.

Lokalavisen Bergens Tidende citerer redningsmyndighederne for at have modtaget et mayday-signal fra helikopteren klokken 12.01.

Øjenvidner beretter til NRK og norsk TV2, at helikopterens rotor fløj af toppen af helikopteren, mens den tilbageværende del af helikopterens top stod i flammer, inden helikopteren styrtede.

Ifølge data fra Flightradar24, der observerer data fra fly og helikoptere, faldt helikopteren kraftigt de sidste 10 sekunder, inden signalet fra helikopteren døde.

- De meldinger, vi har fået fra stedet, tyder på, at helikopteren stort er gået i stumper og stykker, siger redningsleder Bjørn Jarle Åmlid til NTB.

De norske redningsmyndigheder har endnu ikke set tegn på overlevende fra styrtet. Dele fra helikopteren er fundet både i vand og på land.

Helikopteren var af typen Super Puma. Det navn er ikke en debutant i beretninger om helikopterulykker.

Mellem 2009 og 2013 var Super Puma-helikoptere involveret i fem helikopterulykker i Storbritannien. Den alvorligste kostede 16 mennesker livet i Skotland i 2009.

I 2012 blev de også hevet midlertidigt ud af brug i Norge, da der med kort mellemrum havde været to nødlandinger. Året efter var helikopterne i brug igen.

Det er ottende gang på ti år, at Norge oplever en alvorlig helikopterulykke, der koster mennesker livet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip