Tragisk: Fødende mor blandt druknede bådflygtninge ved Lampedusa

Kvinden har efter alt at dømme født, mens hun selv var ved at dø. Mor og barn var nemlig stadig forbundet ved navlestrengen, da de blev reddet op af vandet af dykkere.

Dykkeren Renato Sollustri var en af dem, der hjalp med at bjærge de druknede kroppe.

- Klokken var tre om eftermiddagen, da vi endelig kom ind i den sidste kahyt i boven efter at være kommet forbi en mur af lig, fortæller han.

Læs også: Mærsk-skib reddede 141 bådflygtninge i Middelhavet

Her fik de øje på den døde unge kvinde, der havde mave, som var hun gravid. Dykkerne havde kun ilt til ti minutter tilbage.

- Vi kunne ikke forlade stedet uden at gøre noget for hende. Vi tog hende ud ved at lave en kæde med vores arme. Så lagde vi hende på havbunden. Med et reb forbandt vi hende med de andre lig og med redningsveste tog vi dem op mod lyset. Det var ikke før, vi gav liget videre til vores kolleger på båden, at de gjorde den chokerende opdagelse; i hendes leggings lå et nyfødt barn. Ingen af os kunne tro det. Vi begyndte alle at græde. Min maske var fyldt med tårer, fortæller han ifølge Daily Mail.

Læs også: Kaptajn fra Lampedusa-tragedie fængslet

Kvinden kom fra Eritrea og så ud til at være omkring 20 år gammel. Hun var gravid i syvende måned og fødte altså sin søn for tidligt.

Den tragiske historie kom frem, da formanden for EU-Kommissionen José Manuel Barroso besøgte Lampedusa, hvor de bjærgede lig befinder sig. Han spurgte, hvorfor den ene kiste var så meget større end de andre.

I denne kiste lå den unge mor sammen med sit barn.

I alt er 309 lig reddet op af den kæntrede båd, der fragtede flygtninge fra Afrika. 155 overlevede. De døde vil få en statsbegravelse på Sicilien.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip