Traumatisk barndom: Den 30. plejefamilie blev drengs familie

Sol Stoffregen

|

21/08/2013

Dagens topnyheder

En usædvanlig hård start på livet kan man roligt kalde en amerikansk knægts barndom, som tæller ikke mindre end 29 mislykkedes forsøg med plejefamilier, inden han fandt den rette familie.

Jed Maddalon ligner en almindelig teenager. Men han har ikke haft en almindelig opvækst.

Hans biologiske forældre var alvorligt psykisk syge, og i en alder af tre år opdagede myndighederne, at Jed var fuldstændig afmagret, lænket til en seng og spiste af en hundeskål på gulvet.

Myndighederne fandt adskillige plejefamilier, men det holdt aldrig længere tid af gangen. Jed var ulykkelig og følte sig aldrig elsket, hvilket resulterede i en frustreret dreng, der stjal og overfaldt sine plejefamilier. Ofte stak han af.

Fremtid på lukket institution
I en alder af 13 år havde Jed boet hos 29 plejefamilier. Efterfølgende besluttede myndighederne, at der ikke var mere, de kunne gøre for Jed. Som 14-årig blev han sendt på en lukket institution.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Da Billy Maddalon, en frivillig der havde arbejdet på et behandlingssted, hvor Jed var tilknyttet i mange år, hørte, at den lukkede institution skulle være Jeds nye hjem, besluttede Billy sig for at hjælpe. Billy og han partner ville være den 30. plejefamilie.

- Det føltes bare som om nogen var nødt til at redde ham. Jeg sagde, vi er de rigtige folk, selvom 29 familier troede det samme. Vi er naive og optimiske. Vi tror på happy endings, udtaler 46-årige Billy Maddalon til people.com.

Mit hjem for evigt
I 2008 flyttede Jed ind hos Billy Maddalon og hans partner Brooks Shelley. I starten sad han under bordet på gulvet og spiste sin mad med fingerne. Han vidste ikke, hvordan man tog et bad eller skrev sit navn.

Selvom Jed var glad for sin nye plejefamilie, løb han stadigvæk hjemmefra, men Billy og Brooks gav aldrig op. Og efter to år adopterede de Jed. 

- Ligegyldig hvordan jeg opførte mig, sagde de altid, at jeg ikke skulle nogen steder hen. De gav mig min første fødselsdagsfest. Det er ret ligetil, de bekymrer sig om mig. Jeg skal ikke nogen steder, det her er mit hjem for evigt, siger Jed, som i dag er 19 år og på vej mod college.