Travl nytår 2015 for Falck: Rykkede ud til 137 brande

Brandfolkene hos Falck har som sædvanlig haft en travl start på nytår 2015, men antallet af udrykninger var i år mindre end nytårsnat sidste år.

I løbet af natten er Falck blevet kaldt ud til 137 brande. Sidste år var slukningsbilerne i aktion 155 gange, fremgår det af en pressemeddelelse fra Falck tidlig torsdag morgen.

- Landets brandvæsener har traditionen tro haft en hektisk start på det nye år, men antallet af brande er lavere end sidste år. Der er hovedsageligt tale om småbrande i containere, skraldespande og lignende, siger pressemedarbejder i Falck Jeppe Ilkjær.

Der var mest at bestille for brandfolkene vest for Storebælt. I Nordjylland rykkede Falck ud til 16 brande, i Midtjylland til 33 brande og i Syddanmark til 31 brande, mens antallet af udrykninger var 31 i hovedstadsområdet og 26 på Sjælland.

Nytårsaften 2010/2011 rykkede Falck ud til 153 brande på landsplan, og siden har antallet været nogenlunde stabilt. Undtagelsen er nytårsnatten for tre år siden: Her var der bare 113 udrykninger.

Opgørelsen dækker timerne fra midnat til klokken 05.

Københavns Brandvæsen siger til Ritzau, at natten har været lidt mere stille end sidste år.

- Vi har haft 66 udkald i København og på Frederiksberg, men det dækker også over brandalarmer, der er blevet aktiveret, siger vagtchefen tidligt torsdag morgen til Ritzau.

Der er ingen meldinger om alvorlige personskader i forbindelse med brandene i hovedstadsområdet.

Hos politiet i København beskrives nattens forløb som "tåleligt".

- Vi har naturligvis haft rigtig travlt. Blandt andet har der været mange mindre slagsmål, og der er fortsat mange mennesker og godt med liv i gaderne, lyder status fra vagtchef Henrik Brix fra Københavns Politi klokken 05.30.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip