Tre anholdt for hvidvask af 100 millioner narkokroner

Københavns Politi har anholdt tre formodede bagmænd for at stå bag hvidvaskning af op mod 100 millioner kroner fra salg af hash.

2,5 millioner kroner blev beslaglagt under en aktion mandag i samarbejde mellem Task Force Pusherstreet og Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK). De tre mænd kræves varetægtsfængslet tirsdag.

- Vi har et stort fokus på at forhindre hvidvask af kriminelle penge og har derfor særlig opmærksomhed på en del af den finansielle sektor, som kan være et svagt led i kampen mod hvidvask, siger vicestatsadvokat Per Fiig fra SØIK.

Sagen begyndte, da Task Force Pusherstreet efterforskede mod en gruppe af kriminelle, der leverede hash til hashboderne i Pusherstreet på Christiania. Her blev politiet opmærksom på, at de kriminelle vekslede penge tjent ved hashhandlen til euro i et vekselbureau på Nørrebro.

Politiet og anklagemyndigheden mistænker ansatte i forretningen for at have medvirket til hvidvaskning af mere end 100 millioner kroner for kriminelle personer og grupperinger.

Efterforskningen førte til ransagninger flere steder i Københavnsområdet, og der er blandt andet foretaget anholdelser af to mænd på henholdsvis 31 og 65 år med tilknytning til vekselbureauet.

- Vores efterforskning har vist, at også andre personer med tilknytning til narkotikakriminalitet vekslede penge i vekselbureauet, oplyser politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, Task Force Pusherstreet, Københavns Politi.

Under aktionen anholdt politiet også en 45-årig mand med relationer til Pusherstreet. Her fandt politiet cirka 550.000 kroner, som ifølge politiets mistanke stammer fra den organiserede handel med hash i Pusherstreet.

- Vi er meget tilfredse med, at vi efter vores overbevisning har afdækket endnu en del af pengesporet i den organiserede handel med hash i Pusherstreet, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip