Tre anholdt for ladcykel fyldt med hash for 1,6 millioner

Skrevet af admin

|

11/12/2014

Dagens topnyheder

To mænd er torsdag blevet fængslet for at have lastet en christianiacykel på Christiania med 15 kilo hash og hashprodukter, samt omkring 650 joints.

Desuden har politiet fængslet en kvinde på 47 år, da man slog til mod et lager på fristaden. De fundne hashprodukter har en salgsværdi på minimum 1,6 millioner kroner, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Det er vores vurdering at de beslaglagte hashprodukter var bestemt for at skulle transporteres til hashboderne i Pusherstreet, siger lederen af Københavns Politis Task Force Pusherstreet, vicepolitiinspektør Torben Svarrer.

Politiet genkendte den ene mand på 24 år som værende tilknyttet hashhandlen i Pusherstreet på Christiania, da han var på vej ind i en have.

Hans medsammensvorne på 38 år var med til at hente cyklen i haven, og de kørte i retning af Pusherstreet, hvor der foregår en del handel med hash.

Efter omkring 100 meters kørsel blev de stoppet af politiet og anholdt, hvorefter politiet fandt rusmidlerne.

Ved en efterfølgende ransagning på den adresse, hvor de to anholdte havde hentet cyklen, blev der fundet yderligere omkring 10 kilo hashprodukter og godt og vel 5000 joints.

På adressen blev beboeren, kvinden på 47 år, og to gæster på 41 år og 49 år anholdt. De to gæster blev efter endt afhøring løsladt.

De tre personer blev torsdag fremstillet for lukkede døre i København og er varetægtsfængslet frem til 7. januar 2015.

Ifølge Ekstra Bladet er den 24-årige søn af en fremtrædende rocker fra Hells Angels, og han erkendte sig delvist skyldig i retten. Den anden mand nægtede sig skyldig, mens kvinden erklærede sig delvist skyldig.

I forbindelse med sagen blev der fortaget flere ransagninger, og der blev fundet yderligere 5,7 kilo hash, og det politiet betegner som et hashregnskab.

Politiet har dog endnu ikke fundet den person, der står bag dette.

/ritzau/