Tre anholdt for at smugle 300 kilo hash til Christiania

Skrevet af Ann Katrine Warren

|

12/12/2012

Dagens topnyheder

Politiets særlige bandeenhed Task Force Øst har i dag anholdt tre personer for indsmugling af hash til Danmark. Der er tidligere sket anholdelser af andre mistænkte i sagen, og dagens anholdte har forbindelse til Christiania samt til rocker- og bandemiljøet og betragtes som organiserede kriminelle bagmænd.

- Task Force Øst har i samarbejde med Københavns Politi siden slutningen af maj 2012 efterforsket mod netværk, der mistænkes for indsmugling af hash fra Spanien til Danmark. Hashen skulle afsættes på Christiania, oplyser Lisbeth Jessen, der er efterforskningsleder i Task Force Øst, i en pressemeddelelse.

De 3 anholdte sigtes for over flere gange at have indsmuglet og forsøgt at indsmugle hash til Danmark fra Spanien. Sammenlagt handler det om indsmugling og forsøg på indsmugling af mellem 222 og 322 kg hash, som politiet mener var bestemt til at ende på Christiania.

Indsmuglingen er foregået i lastbiler fra Spanien. Der er tidligere fængslet flere personer, der har forestået transporterne.
 
De anholdte på henholdvis 40, 37 og 36 år vil torsdag blive fremstillet i grundlovsforhør.