Tre betjente skuddræbt i USA efter politiets drab på sort

Seks betjente er søndag morgen blevet skudt i byen Baton Rouge i den amerikanske delstat Louisiana. Mindst tre betjente er dræbt, oplyser byens borgmester til tv-stationen MSNBC.

Hændelsen sker halvanden uge efter betjentes drab på en afroamerikaner i byen.

- En gerningsmand er dræbt. Politiet vurderer, at to andre er på fri fod, siger en talsmand for politiet på et pressemøde.

Politiet i Baton Rouge modtog søndag ifølge CNN et opkald om en person, der "gik på Airline Highway med en automatriffel". Da politiet ankom, åbnede han ild.

Byens borgmester, Kip Holden, fortalte i første omgang til CNN, at man kæmper med at få overblik over den kaotiske situation.

- Det hele går meget stærkt, og jeg har ikke haft tid til at få alt bekræftet, sagde Holden.

NBC News har talt med et øjenvidne, Marquis Gibson, som var på Hammond Aire Plaza, da skud blev affyret.

- Betjente faldt og gemte sig, siger han til tv-kanalen.

For halvanden uge siden blev den 37-årige afroamerikaner Alton Sterling skudt og dræbt af politiet i Baton Rouge foran en butik.

Optagelser lavet af forbipasserende viser, at en betjent vælter Sterling omkuld og holder ham nede, mens betjentens kollega på klos hold affyrer sit våben flere gange mod den ubevæbnede Sterling.

Siden har uroen ifølge lokale medier ulmet i byen.

Fire personer blev anholdt i sidste uge. De var mistænkt for at planlægge drab på politibetjenten.

Alton Sterling blev begravet i fredags.

Få dage efter drabet på Sterling skød og dræbte en gerningsmand fem politibetjente i byen Dallas i Texas under en demonstration mod politivold og racemæssige uretfærdigheder i retssystemet.

Præsident Barack Obama afsluttede et besøg i Spanien før planlagt. Han rejste tidligere på ugen til Dallas, hvor han roste politiets indsats for at beskytte amerikaneres ret til at demonstrere.

- De reddede flere liv, end vi nogensinde vil komme til at kende til, sagde Obama.

/ritzau/

 

Dagens Gossip