Tre danske film er med i Oscar-kapløbet

Tre danske film har stadig muligheden for at blive hædret med en Oscar, efter de er havnet på Det Danske Filminstituts, DFI, såkaldte shortlist.

Det er Niels Arden Oplevs "Kapgang", Pernille Fischer Christensens "En du elsker" og Nils Malmros' "Sorg og glæde", der har et lod i Oscar-puljen.

Det skriver DFI i en pressemeddelelse.

Det bliver dog kun en af de tre film, der indstilles til Oscar-kategorien "Bedste udenlandske film". Hvem det bliver, skal en komité bestående af syv repræsentanter fra filmbranchen og Filminstituttet bestemme på et møde 18. september.

- De tre film, vi har valgt, er lavet af danske instruktører, der har sig gjort sig bemærket ude i verden med deres tidligere film, og som vi kan være rigtig stolte over. De har igen instrueret film, der ser lovende ud, og nogle af filmene har endda allerede vist, at de klarer sig godt internationalt.

- Komitémedlemmerne vil i den kommende måned følge de tre film og overveje, hvilket potentiale de hver især har i Oscar-sammenhæng, inden vi tager den store beslutning, siger direktør for DFI, Henrik Bo Nielsen, der også er formand for komitéen.

Filmen "Kapgang" har endnu ikke haft premiere, mens "Sorg og glæde" fik premiere tilbage i november sidste år. "En du elsker" havde premiere 24. april.

De tre udpegede kandidater var en del af en bruttoliste på 18 spillefilm og fire dokumentarfilm.

Oscar-uddelingen finder sted 22. februar næste år.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip