Tre danske soldater er såret i Afghanistan

Tre danske soldater fra et minerydningshold er såret i Afghanistan, da en vejsidebombe eksploderede tæt på deres køretøj torsdag.

Ingen er i livsfare, og soldaterne har selv ringet hjem til deres familier, oplyser Hærens Operative Kommando, HOK.

De tre soldater kørte cirka 20 kilometer syd for Gereshk, da deres pansrede køretøj blev ramt af en improviseret sprængladning, der var placeret i et køretøj.

Soldaterne blev fløjet væk med helikopter til Camp Bastion, hvor de blev behandlet på felthospitalet. Alle tre soldater har det efter omstændighederne godt.

De kommer fra Ingeniørregimentet i Skive og gør tjeneste på et dansk minerydningshold. De er udsendt på hold 16 i Afghanistan.

Under en opgave nær Camp Bastion i Afghanistan blev en dansk soldat i starten af september såret af et vådeskud.

En dansk soldat blev i starten af januar sidste år dræbt i Afghanistan, da han under en patrulje blev ramt af en improviseret sprængning.

Antallet af danske soldater, der bliver såret i tjeneste i Afghanistan, falder dog markant, viser en opgørelse, som Forsvarets Personeltjeneste har lavet.

Opgørelsen viser, at i alt fire danske soldater fra hold 14 blev såret i tjeneste. Herudover blev en soldat dræbt. Til sammenligning blev 20 soldater fra det forrige hold - Hold 13 - såret i Afghanistan, mens 25 blev registreret såret for knap to år siden.

Regeringen besluttede sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance i marts, at Danmark fra august 2013 ikke længere skulle have infanterikompagnier med kampsoldater i Afghanistan.

I alt er 43 danske soldater blevet dræbt i den knap 10 år lange konflikt.

Den danske indsats i Afghanistan har indtil videre kostet over 13 milliarder kroner.

Taliban blev fordrevet fra magten i Kabul i slutningen af 2001, da en amerikanskledet koalition rykkede ind i landet i kølvandet på terrorangrebet på USA 11. september samme år.

Danske tropper har fra midten af 2006 været indsat i det sydlige og østlige Afghanistan - Helmand-provinsen - i kampen mod Taliban. Soldaterne har været under ledelse af ISAF og britisk militær.

/ritzau/

 

Dagens Gossip