Tre danskere undersøges for ebola i Aarhus

Forsvaret og Beredskabsstyrelsen hjemtager tre udsendte sundhedsarbejdere, der har arbejdet med ebolapatienter i Sierra Leone, oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

I Sierra Leone har medarbejderne været i kontakt med en amerikansk sundhedsarbejder, der har vist sig at være syg af ebola.

De tre danskere har været udsendt for henholdsvis forsvaret og Beredsskabsstyrelsen. Søndag har forsvaret bragt de tre udsendte sundhedsarbejdere hjem til Danmark i et Hercules-fly.

- Vi er ved at undersøge dem, og vi er ved at finde ud af i hvilken grad og omfang, der er blevet udsat for smitte.

- Umiddelbart har de godt, men vi kan først præcist sige noget om, hvordan de har det, når vi har undersøgt dem, siger professor på Aarhus Universitetshospital Lars Østergaard til Ritzau.

Aarhus Universitetshospital vil senere sammen med Sundhedsstyrelsen lave risikovurderinger på de tre medarbejdere og tage en beslutning om det videre forløb.

Sierra Leone har sammen med landene Liberia og Guinea været de lande, der har været hårdest ramt af det omfattende ebolaudbrud i Vestafrika.

Den seneste opgørelse fra verdenssundhedsorganisation, WHO, viser, at dødstallet efter den frygtede virussygdom har passeret 10.000.

De fleste døde er registreret i Liberia med 4162. I Sierra Leone er der talt 3633 ebolaofre, mens Guinea har 2187 døde.

Senegal, Nigeria og Mali har kortvarigt været ramt, men her er det lykkedes at inddæmme sygdommen, og landene er nu erklæret ebolafri.

I alt har 24.350 været ramt af sygdommen i Liberia, Sierra Leone og Guinea, og det er således kun lidt over halvdelen, der er sluppet levende fra den.

Ebola spreder sig via kropsvæsker fra en smittet person.

I februar godkendte WHO en ny og hurtig test, der kan afsløre sygdommen. Den kan på 15 minutter fortælle, om en person er smittet. Det gør det lettere at stoppe spredningen af ebola.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip