Tre danskermål i 4-0-sejr til Ajax

01/11/2014

På landsholdet kæmper Lasse Schöne for spilleminutter, men i Ajax er han den ubestridte stjerne, hvilket han beviste lørdag med to mål i 4-0-hjemmesejren over FC Dordrecht i Æresdivisionen.

Schöne scorede til 1-0 og 2-0, og det endte med at blive en rigtig god dansk aften, da U21-landsholdsspilleren Lucas Andersen scorede til 4-0.

Mens både Schöne og Andersen var med i hele kampen for Ajax, så spillede Nicolai Boilesen blot første halvleg for Ajax.

De regerende hollandske mestre cementerede med sejren andenpladsen, hvor Amsterdam-klubben nu har 23 point for 11 kampe.

PSV Eindhoven topper rækken med 27 point efter lørdagens 1-0-hjemmesejr over Den Haag, der havde tre danskere med i startopstillingen.

Men gæsterne, der har målmanden Martin Hansen samt Thomas Kristensen og Mathias Gerht på lønningslisten, kunne ikke udnytte et 11-mod-10-overtal i en time.

Hos Twente fik hverken Andreas Bjelland eller Kasper Kusk spilletid i 2-0-hjemmesejren over Heerenveen, som gav angriberen Thomas Dalgaard de sidste 10 minutter på banen.

Bjelland er normalt anfører for Twente, men havde for en uge siden vejrtrækningsproblemer og var først fredag vendt tilbage til den normale træning.