Tre døde og en savnet i ulykker til vands

En 65-årig dansk kvinde blev tidligere lørdag eftermiddag fundet død i Storebælt, oplyser Fyns Politi til Ritzau.

Hun blev fundet af en redningshelikopter, der var sendt i luften for at lede, efter nogle sejlere havde slået alarm.

- Nogle sejlere ser en redningsvest flyde rundt i vandet mellem Lundeborg på Fyn og Lohals på Langeland og slår alarm, fortæller vagtchef Kenneth Taanquist fra Fyns Politi til Ritzau.

Efter knap en time finder en redningshelikopter kvinden liggende død i vandet.

Fyns Politi er lørdag eftermiddag ved at underrette kvinden pårørende og undersøge omstændighederne omkring ulykken nærmere.

- Vi ved ikke, hvad der er sket. Vi har ikke meldinger om en båd, der skulle drive rundt eller lignende, siger Kenneth Taanquist.

Dermed har tre personer mistet livet i de danske farvande på et døgn, mens en 25-årig mand fortsat savnes, efter at han fredag aften faldt over bord fra en kano i Brassø ved Silkeborg.

Fredag eftermiddag blev en 79-årig mand fra Frederiksværk-området fundet livløs i vandet ved Stængehus Strand, der ligger mellem Liseleje og Tisvildeleje i Nordsjælland.

Livreddere på stranden fik bjærget manden i land, efter at strandgæster havde slået alarm. Det lykkedes ikke for den tilkaldte læge at genoplive manden, der blev erklæret død på stranden.

Og ved Blokhus i Nordjylland omkom en 64-årig mand, da han var ude at bade. Hans kone slog ved 18-tiden alarm, da manden havde været længe i vandet i forbindelse med en svømmetur.

Knap to timer senere blev han fundet af en af Flyvevåbnets redningshelikoptere og fløjet til Aalborg Universitetshospital, men hans liv stod ikke til at redde.

Sent fredag aften faldt desuden en 25-årig mand over bord fra en kano i Brassø ved Silkeborg. Han var ude at fiske med en kammerat, da han ved 23-tiden faldt over bord.

Kammeraten, der sad forrest i kanoen, har til politiet fortalt, at han vendte sig om, da den 25-årige sagde et eller andet. I samme øjeblik rettede den unge mand sig op og faldt bagover ud af kanoen.

I et forsøg på at redde sin ven smed kammeraten sin trøje og sprang i vandet.

Trods en omfattende eftersøgning med dykkere, både og helikopter er det lørdag eftermiddag endnu ikke lykkedes at finde den unge mand.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip