Tre dømt i Bangladesh for massedrab med sirup

En dommer i Dhaka dømte tirsdag tre mænd til hver 10 års fængsel, da han afsagde de første domme i en retssag om salg af forgiftet sirup, som dræbte hundredvis af børn i 1990'erne.

Dommeren i sagen, Abdur Rashid, siger, at de tiltalte fortjener den højeste straf for "en afskyelig forbrydelse mod menneskeheden."

De tre dømte arbejdede i et lokalt farmaceutisk selskab og er blevet dømt for at have udskiftet en af ingredienserne i sirup med et billigere produkt, som normalt anvendes ved farvning af læder.

Helena Pasha, ejeren af det farmaceutiske selskab, og lederen af virksomheden er blevet fundet skyldige i svindel med farlige stoffer.

- Endelig ser vi noget retfærdighed. Men jeg ville have ønsket, at de var blevet dømt til døden, siger Nurjahan Begaum, hvis søn på to og et halvt år døde få dage efter at have fået den forgiftede sirup mod feber.

Da tragedien blev kendt i 1990'erne, hvor hundredvis af børn døde, blev regeringen tvunget til at ændre lovgivningen og gribe ind over for den farmaceutiske industri i landet. Men igen i 2009 døde snesevis af børn, og der blev opdaget giftige stoffer i en sirup.

Anklagemyndigheden siger, at helt op til 2000 spædbørn kan være blevet dræbt.

Retssagen har strakt sig over to årtier og er blevet trukket i langdrag af flere appeller.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip