Tre er døde i eksplosion på mexicansk olieanlæg

En voldsom eksplosion onsdag på et olieraffinaderi i Mexico har kostet mindst tre mennesker livet og såret mange flere.

Der er fortsat usikkerhed om, hvor mange der præcist er kommet til skade. Luis Felipe Puente, der leder den føderale redningstjeneste, siger, at der er tre døde og op til 45 kvæstede.

Guvernøren i delstaten Veracruz, hvor ulykken fandt sted, siger til lokal-tv, at flere end 60 personer er kommet til skade.

Det er hos det nationale olieselskab Pemex, at ulykken er sket. Eksplosionen skete ikke langt fra havnen i Coatzacoalcos ud til Den Mexicanske Golf, hvor Pemex eksporterer store dele af sine produkter fra. Det står ikke klart, hvad der er årsag til ulykken.

Tv-billeder viser en tyk, sort røg stige til vejrs over fabrikken. Forinden kunne man se flammeudbrud.

På den fabrik, hvor eksplosionen skete, bliver der produceret vinylklorid, som er hovedingrediensen i plastikrør ifølge nyhedsbureauet dpa.

Hundredvis af mennesker er blevet evakueret fra området, men myndighederne skulle have situationen under kontrol ifølge dpa.

Der er sket ulykker hos Pemex med jævne mellemrum gennem de seneste år. Blandt andet mistede mindst 37 personer livet i forbindelse med en eksplosion ved selskabets hovedkvarter i 2013, og 26 personer døde i en brand i 2012.

Tidligere i år mistede tre arbejdere livet under en brand på en Pemex-olieplatform i Den Mexicanske Golf.

Ifølge Pemex får onsdagens eksplosion ikke nogen umiddelbare konsekvenser for firmaets eksport.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip