Tre familier blokerer for historisk nedrivning

Tre lejere spærrer storstilet for bulldozerne og en plan om at forandre en af Danmarks største almennyttige boligafdelinger, Gellerupparken, fra et belastet ghettoområde til en velintegreret del af Aarhus.

De tre familier bor nu som eneste tilbageblevne i to af tre totalt rømmede store boligblokke, som det er planlagt at rive ned fra 1. juni i Brabrand ved Aarhus.

Nedrivningen skal bane vej for, hvad der er blevet kaldt den største helhedsplan herhjemme for et almennyttigt boligområde med omfattende fysiske ændringer og nye arbejdspladser, erhvervsliv, kulturliv og en social indsats for en tryggere bydel.

Et kæmpeprojekt til på sigt mellem fem-syv milliarder kroner.

Alle øvrige 189 ud af de 192 lejemål i de tre nedrivningsdømte boligblokke på Bentesvej i Gellerupparken er for længst rømmet, efter at beboerne har indvilget i at flytte andre steder hen.

Det er sket i tråd med den tryghedsgaranti, som Aarhus Kommune sammen med Brabrand Boligforening lavede for det nye Gellerup. Alle, der blev tvunget til at flytte, blev garanteret en ny bolig af samme standard samt flyttehjælp.

- Omkring 140 af lejerne er flyttet til en anden nyistandsat lejlighed i området, mens resten har valgt bolig andre steder. Det er gået over al forventning og udramatisk, siger administrerende direktør i Brabrand Boligforening Keld Laursen.

Mere dramatik er der omkring de sidste tre familier, som nægter at flytte og dermed er sat stævne i boligretten i Aarhus mandag, hvor boligforeningen vil kræve dem udsat af lejlighederne.

Lejerne har tidligere ytret bekymring for, at de ikke kommer til at bo lige så godt et andet sted, og for hvilke naboer de risikerer at få der.

/ritzau/

 

Dagens Gossip