Tre forskellige rygmærker samarbejdede i stor narkosag

En narkosag, som involverer over 70 kilo amfetamin i alt, to medlemmer fra henholdsvis Black Cobra og Hells Angels, en mand med forbindelse til Bandidos og en fjerde, der har forladt bandemiljøet, indledes torsdag i Retten i Viborg.

Det er Task Force Vest - en særlig gruppe inden for politiet, som efterforsker blandt andet rocker- og bandekriminalitet vest for Storebælt - som har optrævlet sagen.

20. maj i år blev fire personer tiltalt for forskellige lovovertrædelser.

Ifølge anklageskriftet er det et medlem af Black Cobra og et - ifølge hans forsvarer - tidligere medlem af samme bande, som har haft flest kilo amfetamin mellem hænderne med det formål at sælge det videre.

Én af dem tiltales for i alt 71 kilo amfetamin, mens den anden anklages for at have håndteret 34 kilo af stoffet og besiddet fire kilo hash.

I et af forholdene tiltales de to sammen for at have gravet små 30 kilo amfetamin ned på et skovstykke i Stouby lidt syd for Horsens, hvor politiet fandt det natten til den 17. januar i år.

I et andet tilfælde skulle de ifølge anklageskriftet sammen med en tiltalt fra Hells Angels have planlagt, at det ene Black Cobra-medlem skulle overdrage fire kilo amfetamin til den fjerde tiltalte med forbindelse til Bandidos.

Overdragelsen skulle have fundet sted ved en motorvejsafkørsel i Aabenraa 5. november sidste år, men stofferne nåede at blive beslaglagt af politiet inden.

Hells Angels-rockeren sidder også på anklagebænken i Viborg torsdag for at have sat ild til en garage, som tilhørte Midt- og Vestjyllands Politi. Seks politibiler brændte op.

Anklagemyndigheden anbefaler fængselsstraf til de fire tiltalte, men anklageren i sagen, Søren Kløvborg Laustsen, har ikke lagt sig fast på, hvor lang tid hver af dem bør idømmes.

Men når man er tiltalt for at have med op omkring 35 kilo amfetamin at gøre, er anklagerens slag på tasken, at de to Black Cobra-medlemmer står til at få mellem 10 og 12 års fængsel.

Retssagen skal køre over 12 retsdage, og omkring den 18. december vil hammeren falde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip