Tre franske soldater angrebet og stukket med kniv

Tre soldater, som stod vagt foran et jødisk center i den sydfranske by Nice, blev tirsdag eftermiddag angrebet af en knivstikker.

To af soldaterne er lettere såret, den ene i armen, den anden i ansigtet. Begge modtog behandling på stedet straks efter angrebet.

Gerningsmanden blev anholdt kort efter episoden, meddeler politiet ifølge det franske medie franceinfo.fr.

Manden blev udvist af Tyrkiet i sidste uge, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

De tre soldater patruljerede foran det jødiske center i Nice som led i en styrket sikkerhedsindsats efter flere angreb i Paris i januar, da i alt 17 blev dræbt.

Siden magasinet Charlie Hebdo 7. januar blev angrebet af to islamister, som dræbte 12 personer, har beredskabet været forhøjet over hele landet.

To dage efter skudmassakren på Charlie Hebdo, tog en anden islamist Amedy Coulibaly flere gidsler i et jødisk supermarked i Paris. Fire blev dræbt.

Præsident François Hollande har efter den episode lovet at bekæmpe en "utålelig", stigende antisemitisme i Frankrig.

En særlig antiterrorgruppe under anklagemyndigheden i Paris har overtaget efterforskningen af knivstikkeriet i Nice, siger en kilde til nyhedsbureauet AFP.

Både en jødisk organisation og en jødisk radiostation holder til i området, hvor angrebet skete.

Borgmesteren i Nice, Christian Estrosi, siger til den franske radiostation Franceinfo, at det ligner et planlagt angreb, og episoden viser et behov for at øge sikkerheden i nogle af byens kvarterer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip