Tre kandidater vil være biskop i Viborg Stift

Endnu en kandidat melder sig nu til bispevalget i Viborg Stift, hvor den nuværende biskop, Karsten Nissen, for nylig meddelte sin afgang.

Den nye kandidat til bispevalget i Viborg Stift er 53-årige Carsten Haugaard Nielsen, som har været præst i Christianskirken i Aarhus siden 2011.

Bispekandidaterne tæller i forvejen Henrik Stubkjær, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, og Peter Hedegaard, præst for Holstebro Valgmenighed.

Carsten Haugaard Nielsen er blevet opfordret til at stille op af en bred kreds af præster, provster og menighedsrådsmedlemmer, som alle ønsker en biskop med lang præsteerfaring.

- Vi har set os om efter en kandidat, der har rod i Viborg Stift, har lang og bred erfaring som præst, og som samtidig er en dygtig teolog og leder, der kan bidrage med nytænkning til stiftet, siger provst Bjarne Markussen fra initiativgruppen i en pressemeddelelse.

- Det har vi fundet i Carsten Haugaard Nielsen. Vi er overbeviste om, at han er den rette til at inspirere og samle menighederne i Viborg Stift, siger han.

Den 53-årige kandidat selv er glad og stolt over, at man har peget på ham som arvtager efter Karsten Nissen, der til september takker af som biskop efter 18 år.

- En henvendelse først på året satte tankerne i gang. Nu er der en bred gruppe, der peger på mig, og jeg er klar, siger han.

Carsten Haugaard Nielsen har rod i det midt- og vestjyske og er født og opvokset i Holstebro. Han blev ordineret i Viborg Domkirke i 1989 og har været præst i 25 år, de første ni præsteår i landsognene Møborg og Nees ved Lemvig.

Siden har han været præst i en centerby - Christiansfeld i Sønderjylland - og er nu i et storbysogn Aarhus.

Han har desuden været generalsekretær i Sudanmissionen. Foruden at være teolog er han også uddannet organist.

Det er endnu ikke afgjort, hvornår bispevalget finder sted.

Den afgående biskop, Karsten Nissen, fylder 68 år til september. Han siger farvel ved en afskedsgudstjeneste og højmesse i Viborg Domkirke søndag 28. september.

/ritzau/

 

Dagens Gossip