Tre læger tiltalt i grov dna-fup mod enlig mor

Tre mandlige læger, der er ansat på Rigshospitalet eller har været det, risikerer fængsel for flere overtrædelser af straffeloven i forbindelse med en faderskabssag.

Det skriver metroxpress.

Sagen begyndte i 2010, da den hovedtiltalte gjorde en kvinde gravid. Ifølge politiet fik han en anden læge til at skrive en falsk lægeerklæring.

I den stod, at han var for syg til at få taget en dna-prøve på Rigshospitalets Genetiske Afdeling, hvilket ellers er kutyme. Byretten havde krævet en prøve for at få afgjort morens påstand om, at den hovedtiltalte var faderen.

Lægeerklæringen udnyttede han til at få taget dna-prøven på Herlev Hospital, hvor den tredje læge, som den hovedtiltalte kender fra sit netværk, arbejdede. Også han har arbejdet på Rigshospitalet.

Og vupti - hans falske dna-prøve viste, at den hovedtiltalte ikke var far. Den rystede nu 44-årige mor ankede til landsretten.

- Det endte med, at den hovedtiltalte blev pålagt at få taget en prøve på Retsgenetisk Afdeling på Rigshospitalet. Resultatet viste, at han faktisk var faren, siger politianklager Jakob Buch-Jepsen til metroxpress.

Alle tre læger er tiltalt for blandt andet bedrageri eller forsøg på bedrageri samt for en lang række andre overtrædelser af straffeloven. Tilsammen kan det give flere års fængsel.

Politiet vil kræve, at de to læger, der hævdes at have hjulpet den hovedtiltalte, fratages retten til at fungere som læger.

De første falske dna-prøver fik byretten til afvise morens påstand, om at den hovedtiltalte var faren. Her er retspræsident Torben Goldin, der politianmeldte den hovedtiltalte, rystet.

- Det, der er sket, er katastrofalt. Man rokker her ved en af grundpillerne i vort samfund, nemlig tilliden til lægerne, siger han.

Metroxpress har talt med alle tre tiltalte, som nægter sig skyldige.

/ritzau/

 

Dagens Gossip