Tre læger vil frifindes for bedrageri og dna-fusk

Straffesagen mod tre læger i sag om dna-fusk i en faderskabssag er af anklagemyndigheden bygget på en fordom om et hvidt broderskab på hospitalerne, mener advokat Hanne Rahbæk, der er forsvarer for en af de tiltalte i sagen. Hun mener, at anklageren får sagen til at handle om moral og ikke jura.

Hanne Rahbæk repræsenterer en 38-årig læge, der er tiltalt for at have hjulpet sagens hovedmand, den 39-årige FM, der er tiltalt for forsøg på bedrageri. Ifølge anklagemyndigheden har FM i sine bestræbelser på ikke at blive ikendt faderskabet i en faderskabssag fiflet med en dna-prøve, som indgik i sagen.

Også en tredje læge, der er 40 år, er tiltalt og kræves af anklagemyndigheden straffet for medvirken til forsøg på bedrageri ved at skrive en urigtig lægeerklæring.

Alle nægter sig skyldige og vil frifindes.

Hanne Rahbæk henviser til, at det såkaldte FTA-kort, der udgør selve dna-prøven, ikke længere findes.

- Min klient har taget en prøve, men når man ikke har kortet, har man ikke det endelige bevis, siger Hanne Rahbæk i Retten i Lyngby.

Advokat Peter Trudsø, der repræsenterer FM i retten, afviser bedrageritiltalen. Ifølge forsvareren er lægeerklæringen sket på en helt almindelig måde. Hvad angår dna-prøven er der ifølge forsvareren ikke fiflet med dna-prøver, men måske sket en "ekspeditionsfejl".

- Der er ikke begået noget strafbart, det er ikke en sammensværgelse, siger Peter Trudsø, der kræver den 39-årige FM frifundet.

Den 40-åriges forsvarer kræver frifindelse med henvisning til, at den lægeerklæring, der indgår i sagen, er afgivet "korrekt og under betryggende former".

/ritzau/

 

Dagens Gossip