Tre mænd er kendt skyldige i røveri til otte millioner

Retten i Næstved kender tirsdag formiddag tre mænd skyldige i et groft røveri mod Kongsted Sparekasse. Der er tale om en HA-rocker, en dømt rockermorder og HA-rockerens storebror.

Alle tre sad med bøjet hoved og blikket rettet stift mod bordpladen, da retsformand Kim Rasmussen læste kendelsen højt.

Ved røveriet i januar 2012 blev fem ansatte og en kunde overmandet af røverne, som først lå på lur uden for banken, og efter at den første bankrådgiver var mødt, blev de øvrige ansatte overmandet en efter en, i takt med de mødte.

Hele røveriet varede knap halvanden time, hvor alle bankens bokse blev tømt. Herunder 90 kundebokse. Udbytte: 8,5 millioner kroner.

Nogle måneder senere blev en 33-årig mand anholdt i besiddelse af 1,6 millioner kroner. Anklagemyndigheden har ment, at pengene stammer fra røveriet, og retsformand Kim Rasmussen fortæller, at retten er enig.

- Der er ikke noget, der taler imod, at pengene stammer fra røveriet, siger Kim Rasmussen.

På et senere tidspunkt i efterforskningen fattede politiet mistanke til to brødre på 26 og 27 år. Den yngste er medlem af Hells Angels.

Brødrene havde et større pengeforbrug i tiden umiddelbart efter røveriet, men de har begge hævdet, at pengene stammer fra anden kriminalitet.

Blandt sagens beviser har særligt to dna-spor belastet den 33-årige, mens beviserne mod brødrene har været mere indirekte.

Blandt andet har lillebroren på en aflyttet telefonsamtale over for en anden rocker fortalt, at noget var "hårdt", og at han var glad som aldrig før. Det var umiddelbart efter røveriet.

Den 33-årige blev tilbage i 2000 dømt for drab på en ledende Bandidos-rocker.

Sidste år blev han dømt for et groft overfald på en Bandidos-rocker på Lyngbyvej i København. Og i en anden sag blev han dømt for røveri i et privathjem. Ved røveriet, der begyndte som et indbrud, truede han en kun 12-årig dreng på livet.

Retten har vurderet, at en videooptagelse, hvor den 33-årige via Google Street View gennemgår området omkring blandt andet en sparekasse, også er et vigtigt bevis i sagen.

- Det fremgår klart af optagelserne, at de handler om, hvorvidt den undersøgte bank er egnet at begå røveri mod, siger Kim Rasmussen.

Retten ventes senere tirsdag at fastsætte straffen til de tre dømte.

/ritzau/

 

Dagens Gossip