Tre mænd solgte et halvt ton hash og sendes i fængsel

Handel med 300 kilo hash har tirsdag kostet tre mænd fængselsstraffe på op til tre år og seks måneder.

De tre mænd var anklaget for at have videresolgt lidt mere end 500 kilo hash til en større personkreds.

Men efter at have hørt diverse telefon- og rumaflytninger mente Retten i Kolding, at det kun var blevet bevist, at de havde solgt 317 kilo hash i alt.

Salget skulle være sket mellem begyndelsen af 2011 og september 2014.

Hver af de tre mænd får konfiskeret 940.000 kroner samt en personbil, som retten mener, at de har købt for hashpenge.

Morten Bødker, som er kendt for at være medlem af rockergruppen Hells Angels i Randers, fik tre års fængsel. Ifølge anklagen var det ham, der instruerede de to andre til at videresælge stofferne, som de blandt andet opbevarede i Vejle.

Også Heinrich Prøsch blev idømt tre års fængsel, mens Tim Lundgren Jakobsen som den eneste blev idømt tre år og seks måneders fængsel.

Han var da også anklaget for flere andre ting. Blandt andet havde han været i besiddelse af en halvautomatisk pistol, noget kokain og en mindre mængde hash.

Mændene blev anholdt i september 2014 af politiets særlige bandeenhed Task Force Vest, som fandt frem til dem igennem operationerne "Old Man" og "End of Time".

Formålet med operationerne var ifølge sagens anklager, Bettina Lauridsen, at få afklaret, hvem der stod bag hashhandlen i Vejle.

Jakobsen, Prøsch og Bødker har tirsdag valgt at modtage dommen.

Morten Bødkers advokat Michael Juul Eriksen siger til Ritzau, at han inden dommen havde procederet for, at hans klient ikke burde dømmes for salget af mere end 250 kilo hash.

Da han kun mangler at afsone omkring seks måneder af straffen, valgte han ikke at anke. Bødker har allerede siddet varetægtsfængslet i 18 måneder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip