Tre mænd tiltalt for at lave en million ulovlige piller

Tre mænd er tiltalt for organiseret pilleproduktion i en stor narkosag fra Herning og Randers. I alt mener anklagemyndigheden, at de tre mænd på 29, 39 og 42 år har produceret omkring 700.000 piller med ulovlige stoffer tilsammen, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

En 42-årig mand og en 29-årig mand fra Herningegnen er tiltalt for at have produceret 700.000 piller, mens en 39-årig mand fra Randers er tiltalt for at have været med i produktionen af 300.000 af pillerne.

- En sag af denne karakter er ikke noget, vi ser særlig tit i Danmark. Jeg har i hvert fald ikke kendskab til lignende sager. Det er derfor en stor sag, vi i morgen forelægger for retten, siger specialanklager Lise Hebsgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Fredag i Retten i Herning står de tre mænd tiltalt for at have stået bag en storstilet pilleproduktion af ulovlige stoffer. Produktionens omfang gør sagen usædvanlig af sin art.

De tre mænd er anklaget for på en importeret, professionel pillepresser over en længere periode at have fremstillet piller indeholdende Diazepam, Fenazepam og Etizolam. Disse stoffer hører under benzodiazepinerne, som alle er opført på listen over ulovlige stoffer.

Politiet har beslaglagt 150.000 piller i sagen, men de resterende er altså blevet solgt.

De tiltalte, der alle har været varetægtsfængslede siden 8. oktober 2013, nægter sig skyldige. De har ind til nu ikke ønsket at udtale sig i sagen.

Sagen begynder fredag ved Retten i Herning og fortsætter frem til 10. november.

/ritzau/

 

Dagens Gossip