Tre mænd tog Renna på røven på Københavner-bar: Bartenderen grinede - indtil hun sagde dette

En bytur endte dårligt for Renna Rose Agger Jørgensen. Hendes fortælling er nu gået viralt og har fået fænomenet sexisme på manges læber. 

Hun skulle angiveligt i baren og købe en øl på en café, da en mand begyndte at tage hende på numsen.

- Jeg vender mig om, peger på ham og siger "Det der stopper nu". Reaktionen bliver, at også hans venner rager på mig, mens ham, der startede, går helt tæt på og hvæser "Fuck dig, kælling", mens han vifter langefingeren et par centimeter fra mit ansigt, skriver hun i en Facebook-opdatering, som i skrivende stund er delt over 1400 gange.

Mændene gad ifølge hende ikke holde op. Derfor henvendte hun sig efter eget udsagn til bartenderen.

- Da jeg ingen autoritet har, kalder jeg bartenderen over, der flad af grin spørger, hvad jeg dog havde forestillet mig, han skulle gøre ved det. "Smid dem ud - det er ulovligt", siger jeg. Endnu engang må han le, og forklarer mig så, at han ikke kan smide folk ud, hver gang der er en nærtagende pige på baren. Og derudover gør de det åbenbart på alle piger, så jeg skal ikke lade det stige mig til hovedet, siger han. Da jeg spørger, om han virkelig mener det, siger han et klart ja og stiller sig så helt tæt på mit ansigt og spørger, om jeg ikke også syntes, der var lidt frækt. Han himler med øjnene og vender sig om - tydeligt, at han mener, vores samtale er slut her, skriver Renna Rose Agger Jørgensen videre.

Men så kom hun i tanke om, at caféen et par år tidligere var i en kæmpe mediestorm, fordi to homoseksuelle var blevet smidt ud, da de havde kysset i baren.

- Så jeg smed lige, at jeg havde tænkt mig at skrive om det. Det skulle jeg bare gøre, sagde han. Det stod klart, at jeg endnu ingenting havde rørt hos ham. Først da jeg henviser til episoden med de to homoseksuelle mænd og spørger, om han virkelig er interesseret i endnu en tur i medierne, skifter han attitude, skriver hun.

Ifølge hende blev bartenderen presset og vred.

Læs også: Moderen bliver kaldt en hval foran sin datter - hendes reaktion er tankevækkende

- Han spørger agresseivt, om jeg vil have, han skal give dem en reprimante - det mente jeg, ville klæde ham, ja. Så det gjorde han - modvilligt og tydeligt langt mere frastødt af mig end af dem. Her er så første skriv om episoden og et opråb til alle om at sige fra overfor sexisme i nattelivet - samt at overveje en anden bar end Funke næste gang, I skal drikke en øl på Nørrebro. Nu vil jeg prøve at ringe til deres bestyrer og høre, hvordan han mener, personalet skal reagere på den slags…, slutter opdateringen, der også har høstet over 6500 likes.

På Caféens facebook-side vælter det nu ind med dårlige anmeldelser og vrede kommentarer.

- Åbenbart et sted, hvor det er i orden for herrerne at tage de kvindelige gæster på r*ven - uden at bartenderen mener det er nødvendigt at reagere på det. Det er simpelthen så dårlig stil. Og det bliver kun værre af, at der åbenbart heller ikke er nogen, der har tænkt sig at kommentere sagen her, skriver Morten Ellegaard Larsen og giver caféen en anmeldelse på én stjerne.

- Jeg boycotter hermed stedet, indtil at i sikre at jeres personale ikke tolere sexisme, homofobi og andet diskriminiation af jeres kunder. Funke er for utrygt et sted at være, skriver Sarah Elizabeth Daley på caféens facebook-side og giver også kun én stjerne i sin anmeldelse.

Til dagens.dk siger caféen, at de vil kontakte Renna Rosa Agger Jørgensen, og at ledelsen har talt med bartenderne, der var på i weekenden, men at de "ikke har hørt noget".

Jeg har mange gange før oplevet sexistiske overgreb i nattelivet. Fredag aften var den så gal igen. Jeg var på Cafe...

Posted by Renna Rose Agger Jørgensen on Monday, October 26, 2015

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip