Tre milliarder kroner skal give danskerne arbejde

Flere studerende på erhvervs- og videregående uddannelser og endnu flere selvstændigt erhvervsdrivende. Det er noget af det, der skal komme ud af omkring tre milliarder kroner, som Danmark med støtte fra EU skal bruge over de næste seks år.

EU godkendte tirsdag Danmarks program over de målsætninger, som skal opfyldes med de mange penge, som skal bruges til at øge væksten og fremme beskæftigelsen mellem 2014 og 2020.

Halvdelen af pengene kommer fra Den Europæiske Socialfond. For at få de penge, skal Danmark matche beløbet, og dermed bliver det tre milliarder kroner i alt.

Pengesummen vil blive fordelt på fire områder: Erhvervsuddannelser og videregående uddannelser, iværksætteri og jobskabelse, inklusion gennem uddannelse og beskæftigelse og også grænseoverskridende mobilitet, som skal gøre det nemmere for arbejdsstyrken af flytte sig over grænser.

Ifølge kommissionen skal lige over 80 millioner euro - 600 millioner kroner af de tre milliarder - gå til at hjælpe folk på randen af jobmarkedet med at finde et arbejde.

150,3 millioner euro, det der svarer til 1,1 milliarder kroner, skal gå til få flere - både unge og voksne - til at tage en erhvervsuddannelse og videregående uddannelser.

EU-kommissær for beskæftigelse László Andor lykønsker i en pressemeddelelse de danske myndigheder med et godt og hurtigt stykke arbejde, som har gjort det muligt at vedtage det allerførste nationale program under Den Europæiske Socialfond (ESF).

- ESF vil bidrage med at hjælpe folk til at forbedre deres færdigheder, starte deres eget firma samt booste beskæftigelse og produktivitet, siger kommissæren.

De tre milliarder kroner skal bruges mellem 2014 og 2020 og er til rådighed for de danske myndigheder nu, hvor Danmarks program er godkendt af EU-Kommissionen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip