Tre næsehorn skydes af krybskytter hver dag

Jagt på deres kostbare horn betyder, at næsten tre næsehorn blev slagtet hver dag sidste år i Sydafrika.

De seneste år er der sket et eksplosiv stigning i krybskytters drab på næsehorn, og udviklingen får WWF Verdensnaturfonden til at slå alarm.

- Hvis det her fortsætter, risikerer vi, at der ikke findes næsehorn i den vilde natur om ganske få år, siger generalsekretær Gitte Seeberg.

Sidste år blev 1004 næsehorn dræbt af krybskytter i Sydafrika. I 2007 måtte kun 13 næsehorn lade livet.

Næsehorn bliver dræbt for deres kostbare horn, der kan indbringe omkring 20.000 kroner per kilo på det sorte marked. Hornene smugles primært til Asien, hvor de bliver brugt som statussymboler og medicin.

- Det store problem er efterspørgslen efter hornene i Asien. Der er afsindig mange penge i næsehorn, for folk har fået flere penge mellem hænderne, og myndighederne ser igennem fingrene med handlen, siger Gitte Seeberg.

Sydafrika er hjemsted for næsten 80 procent af Afrikas næsehorn. Landet har underskrevet erklæringer om at bekæmpe handel med truede dyr med Vietnam og Kina, og er ved at udvikle aftaler med Thailand, Laos, Cambodja og Hongkong.

Men ifølge Gitte Seeberg mangler de asiatiske lande at sætte handling bag aftalerne.

- Myndighederne skal tage det alvorligt, vi ser ikke den store interesse for at gøre noget ved problemet, siger hun.

Dyrene er omfattet af Washington-konventionen, der forbyder salg af genstande fra truede dyr. I dag er næsehorn blandt de mest truede dyr i verden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip