Tre NFL-spillere suspenderet efter dopingkontrol

Skrevet af admin

20/02/2016

Dagens topnyheder

Knap er sæsonen i den nationale amerikanske fodboldliga, NFL, overstået, før en række spillere bliver straffet for at overtræde ligaens regler for indtagelse af forskellige stoffer.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Dallas Cowboys-linebacker Randy Gregory og Green Bay Packers' defensive tackle Mike Pennel er begge blevet suspenderet i de første fire kampe i 2016-sæsonen for at overtræde NFL's regler for "stofmisbrug".

Det fremgår ikke, hvilken form for misbrug de to spillere er blevet taget for.

Baltimore Ravens' tight end Nick Boyle skal sidde uden for i hele ti kampe for at overtræde reglerne for præstationsfremmende midler. Det er efter standarderne i amerikansk fodbold en hård straf, da en sæson i NFL kun består af 16 kampe i grundspillet.

- Jeg tror ikke, han vidste, at han gjorde noget, han ikke måtte gøre, siger John Harbaugh, der er træner for Baltimore Ravens.

Det er anden gang, Boyle bliver taget for at overtræde reglerne for præstationsfremmende midler. I den netop overståede sæson missede han sit holds sidste fire kampe for en lignende overtrædelse.

NFL er ikke en del af det verdensomspændende dopingprogram i Det Internationale Dopingagentur, Wada. Det betyder, at NFL selv bestemmer, hvilke præparater der er lovlige. NFL bestemmer også selv, hvilken straf der følger med en overtrædelse.

Det har ofte medført kritik, at NFL ikke straffer overtrædelser af dopingreglementet hårdere.

/ritzau/