Tre pakistanske brødre stifter nyt dansk politisk parti

De danske værdier er under angreb, og derfor har Danmark behov for et nyt parti.

Det mener Kashif Ahmad, og derfor har han sammen med sine to brødre stiftet Nationalpartiet, der lanceres torsdag. Det skriver Politiken.

Kashif Ahmad, der er formand for Nationalpartiet, mener, at tidligere tiders fællesnævnere som tolerance, respekt og åbenhed er forsvundet, og i stedet har vores samfund fået en retorik med racistiske undertoner.

Partiet, der allerede er godkendt af Indenrigsministeriet, har sin egen forening og bestyrelse og nu er gået i gang med at indsamle underskrifter for at blive valgberettiget.

- Vi har en diskurs i samfundet, hvor indvandrere og efterkommere i stigende grad bliver gjort til negative objekter.

- Retorikken er blevet så ekstrem, at vi bliver nødt til at gøre noget for at forsvare de danske værdier, som vores egne forældre mødte, da de kom til Danmark - et land, vi selv er født og opvokset i, og som vi betragter som vores fædreland, siger Kashif Ahmad til Politiken.

Indtil september var han medlem af Hvidovrelisten i Hvidovre Kommune, men han har siden været løsgænger i byrådet.

Partiets mærkesager er konkrete og klart definerede:

- 24-års reglen skal afskaffes, så alle får ret til at vælge sin egen partner. Tilknytningskravet skal afskaffes. Og så skal vi værne om retten til at bære religiøse symboler i det offentlige rum, som jo er en grundlovssikret ret, forklarer Kashif Ahmad.

Men at komme i Folketinget kan godt blive op ad bakke for det nye parti, vurderer professor ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet Anne Rasmussen. For det kræver over 20.000 verificerede underskrifter at få lov at stille op.

- Det er en kæmpe udfordring. Selv et nyt parti som Alternativet, der har kendte ansigter i spidsen, må kæmpe hårdt for at få godkendt så mange underskrifter, og der er ikke længe til næste valg, siger Anne Rasmussen til Politiken.

Kashif Ahmad regner ikke med at komme i front for et parti, der udelukkende kan indfange vælgere med anden etnisk baggrund end dansk:

- Mange i samfundet er trætte af denne her form for ekskluderende retorik og frygtbaserede politik. Jeg tror på, at selv Hans Jørgen i Sønderjylland vil kunne se, at det ikke længere er de oprigtigt danske værdier, der hersker i Danmark, siger Kashif Ahmad til Politiken.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip