Tre palæstinensere dræbt efter angreb mod israelere

Tre palæstinensere gennemførte mandag to angreb - et skudangreb og en overlagt bilpåkørsel - mod israelere, inden de blev dræbt af skud, oplyser den israelske hær.

- To personer åbnede ild mod fodgængere, som stod ved et busstoppested i Kiryat Arba nær Hebron. Militær, der bevogtede området, åbnede ild og skød angriberne, som blev dræbt, hedder det i en erklæring fra militæret med tilføjelsen:

- Et øjeblik efter kørte en bil ind i et militært køretøj, som reagerede på skyderiet. Soldater reagerede på den overhængende fare og skød angriberen, som blev dræbt.

Den israelske hær siger, at en soldat blev såret ved skudangrebet, og at to andre blev lettere såret ved bilpåkørslen.

Siden oktober er 191 palæstinensere og 28 israelere blevet dræbt i voldelige sammenstød i de palæstinensiske områder. Dertil har to amerikanere, en sudaneser og en eritreer ifølge nyhedsbureauet AFP også mistet livet.

De fleste er blevet dræbt i forbindelse med palæstinensiske angreb på israelere, mens nogle døde under sammenstød og demonstrationer.

Hovedparten af de palæstinensiske angreb er begået af enkeltpersoner, som med kniv har stukket eller forsøgt at stikke sikkerhedsfolk ved kontrolposter eller civile israelere på gaden.

Gazastriben, der har været inddraget i tre krige med Israel siden 2008, ledes af det islamistiske Hamas og er underlagt en israelsk blokade.

Området har en af verdens højeste arbejdsløshedsprocenter, og FN advarede om, at området kan være ubeboeligt omkring 2020.

Mange iagttagere siger, at unge palæstinensere reagerer stadigt mere mod den israelske besættelse, mens israelere siger, at palæstinensiske ledere opildner unge til voldelige demonstrationer.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip