Tre personer er anholdt i formodet terrorsag i Canada

Canadisk politi har pågrebet en tredje person i løbet af lige så mange dage i forbindelse med efterforskningen af det, som politiet beskriver som en terrorcelle.

En 21-årig mand blev mandag sigtet for at have deltaget i "aktiviteter i en terrorgruppe".

Han mistænkes for sammen med to 24-årige tvillingbrødre at være i færd med at planlægge terrorisme. Det er ikke klart, hvad sigtelserne præcist går ud på.

- Disse seneste anholdelser understreger virkeligheden i, at der er personer i Ontario og i Canada, der er blevet radikaliserede til at følge en voldelig ideologi, og som er villige til at ty til handling, siger politiinspektør Jennifer Strachan fra The Royal Canadian Mounted Police.

Strachan forbinder mandagens anholdelse til fredagens tilbageholdelse af tvillingbrødrene.

En af brødrene blev pågrebet ved den internationale lufthavn i Montreal, lige før han skulle til at "rejse udenlands for at deltage i terroraktiviteter" ifølge politiet. Den anden bror blev anholdt i Ottawa.

Myndighederne i mange lande er på vagt over for potentielle trusler mod den offentlige sikkerhed efter sidste uges angreb i Frankrig, hvor 17 personer blev dræbt af militante islamister.

I Canada har myndighederne været i forhøjet beredskab siden oktober, hvor en bevæbnet mand dræbte en soldat i Ottawa og efterfølgende stormede landets parlament.

Ifølge politiet betegnes 90 canadiere som højrisiko mistænkte, der enten er kommet tilbage efter at have kæmpet med militante grupper i udlandet eller planlægger at rejse til udlandet i krig.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip