Tre rejsende stoppet med 122 kilo khat i bagagen

Med khat i kufferterne forsøgte tre mænd tirsdag aften at snige sig gennem tolden i Københavns Lufthavn.

Men betjente fattede mistanke til mændene, og i deres bagage fandt politiet i alt 122 kilo khat. Det oplyser Kenneth Jensen, central efterforskningsleder ved Københavns Politi.

- Tre personer ankommer til Københavns Lufthavn tirsdag aften, og i deres kufferter er der nogle kilo khat. Den ene mand har 32 kilo med sig, mens de andre har cirka 45 kilo hver, siger han til Ritzau.

- De bliver stoppet i toldslusen og anholdt. Alle tre er nu sigtet for besiddelse af khat og vil blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag, fortsætter Kenneth Jensen.

To af mændene er brødre og kommer fra Estland. De er henholdsvis 53 og 47 år.

Den tredje er 24 år og bosiddende i Sverige.

- Den ene af dem har forklaret, at en ukendt mand i Etiopien sagde, at han skulle tage det med til København, så ville han få nogle euro for det, siger Kenneth Jensen, der tilføjer, at politiet fortsat arbejder på sagerne.

Selvom 122 kilo kan lyde af meget, er det angiveligt ikke sjældent, at politiet napper folk med en del kilo khat i kufferten.

Fangsterne sker ofte i perioder, lyder det fra politiet, og de ligger typisk på mellem 30 og 45 kilo. Det svarer omtrent til det, der passer i indtjekket bagage.

/ritzau/

 

Dagens Gossip